2 uurs race - KartFabrique Utrecht

Wanneer

12/10/2013    
5:30 pm - 8:45 pm

Waar

KartFabrique Utrecht
Westkanaaldijk 7, Utrecht

Evenement type

Kaart wordt geladen...

Kraggenburg / Utrecht 

logo

 

Zaterdag 12 oktober vind er weer een spannende 2 uurs race plaats op de KartFabrique in Utrecht. Er zal weer een spannende strijd losbarsten op het mooie indoor circuit. Verschillende teams met rijders uit heel het land zullen meedoen. Ook ik zal aanwezig zijn! De KartFabrique is een van de weinige banen waar je een 2 uurs endurance race alleen mag rijden, mede hierom zal ik meerijden omdat 2 uur alleen rijden een mooie training is.

 

 

12 Oktober zal ik dus afreizen naar Utrecht om hier een mooie race te rijden. De Kartfabrique beschikt over meer dan 30 schitterende Sodi karts. Er word op het 950 meter lange indoor circuit gereden. De baan beschikt over uitdagende bochten combinaties en snelle vloeiende bochten. De baan is extra uitdagend door zijn lengte en relatief smalle bochten op bepaalde punten. Zelf heb ik hier al meerdere keren gereden en kwam ik de laatste keer nog wat snelheid te kort. Maar 12 oktober zal dit helemaal goed komen en ga ik proberen top 3 te rijden tijdens de race! Zoals het er nu uitziet ga ik op een  van de zondagavonden in de weken voor de race nog een keer trainen om mij goed voor te bereiden op deze race.

 

 

 

De race bestaat uit een 12 minuten kwalificatie die de startopstelling bepaald. Hierna volgen 2 opwarm rondes achter de pace kart waarna de race van start zal gaan. In 2 uur tijd word er gekeken wie de meeste rondes aflegt en als eerste over de eindstreep komt. Tijdens deze twee uur durende race zal elk team minimaal 3x moeten stoppen in de pit straat. De stop bestaat voor rijders alleen uit binnenrijden, uitstappen, rondje om de kart lopen en weer instappen. Voor de overige teams met meerdere rijders geld: binnenrijden, uitstappen, rijders wissel en weer instappen dit allemaal in minimaal 30 seconden. Wel zo eerlijk want elk team moet dus dezelfde tijd driemaal binnenkomen.

Circuit2012

 

 

Programma
17.30 Rijdersbriefing
18.00 Kwalificatie
18.30 Start race
20.30 Finish race
20.30 Prijsuitreiking
20.45 Einde programma